Zorginnovatieprijs 2018 - Stem nu

Verdient CRDL (Cradle) het om de Nationale Zorginnovatieprijs te winnen? Breng dan hieronder je stem uit op CRDL (Cradle). Stemmen doe je heel eenvoudig met jouw e-mailadres, waarna je een verificatielink ontvangt. Stemmen kan maar één keer, dus doe niks overhaast!

Over CRDL (Cradle)

Korte omschrijving
CRDLT heeft de CRDL ontwikkeld als zorginstrument om Alzheimer patiënten een alternatieve manier te bieden contact te maken met zorgverleners of familieleden. Het interactieve object vertaalt onderling fysiek contact tussen gebruikers in geluid en gebruikt de tastzin als medium voor verbinding.

Probleemstelling
Stel, iemand van wie je houdt dementeert. Langzaam maar zeker glijdt zij of hij weg uit de vertrouwde context van het leven zoals jullie het kenden. Jij blijft hier, de ander is er wel, maar ook weer niet. Besef van tijd verdwijnt, woorden worden niet meer gevonden, herinneringen zijn zoek.
Hoe hou je contact? Hoe maak je verbinding met iemand die in een andere realiteit leeft?

Oplossing
CRDLT heeft de CRDL ontwikkeld als zorginstrument om Alzheimer patiënten een alternatieve manier te bieden contact te maken met zorgverleners en familieleden. Het interactieve object vertaalt onderling fysiek contact tussen gebruikers in geluid en gebruikt de tastzin als medium voor verbinding. Het object werkt als een ijsbreker: culturele en sociale conventies die verbonden zijn met aanraking worden omzeild door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen. Hierdoor ontstaat ruimte voor wederkerige communicatie waarin gebruikers vrij zijn de diepte van menselijk contact te verkennen.

Unieke kenmerken
De interactie begint wanneer twee of meer gebruikers contact maken met het object en het circuit sluiten door elkaar aan te raken. Afhankelijk van de manier waarop gebruikers elkaar aanraken, is de ontwikkelde technologie in staat verschillende vormen van aanrakingen te herkennen, zoals bijvoorbeeld vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen. Deze variaties kunnen worden onderscheiden en vertaald in geluids- en muziekfragmenten die overeenkomen met de emotionele intentie van het gebaar.

Website
www.contactdooraanraking.nl

Breng je stem uit!
Hoofdsponsoren

Bekijk alle sponsors en exposanten die
Health Valley Event 2018 mede mogelijk maakten.

Stay connected

Matchmaken doe je ook online bij hét grootste innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health van Nederland. Log in, doe mee en maak het verschil.

HealthValleyEvent.com maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor marketing (Facebook Pixel). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.