English

Programmainformatie

09.00 – 18.30 uur Foyer begane grond en eerste verdieping

De Registratiebalie is geopend van 8.00 tot 19.00 uur.
Op de Beursvloer presenteren Exposanten en Living Lab deelnemers hun bedrijf of innovatie.
Bekijk plattegronden van CineMec met een overzicht van de exposanten en Living Lab deelnemers op de beursvloer.
Op de begane grond is een Meetingpoint ingericht als ontmoetingsplaats om je te ondersteunen bij Matchmaking. De Health Valley Community Stay-connected kan je hierbij ook helpen om de juiste personen te vinden en ontmoeten.
Rockstart presenteert de Startup Lounge (begane grond).

09.00 – 10.00 uur

zaal 2: eHEALTH & DATA
In een interactieve sessie zullen data-wetenschappers, ICT bedrijven en deskundigen bij de overheid onderscheid maken tussen de hypes en de reële winst van digitale toepassingen in de zorg. Meer informatie over de parallelle sessie eHealth & Data. Sprekers: Maarten den Braber, Erik van der Zijden, Arnold Dijkstra.
zaal 3: MEDICAL DEVICES & ROBOTICS 
Met zijn schat aan kennis en ervaring vanuit de Universiteit van Twente neemt Remke Burie u mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van medische devices en de schat aan mogelijkheden van de inzet van robotica in de gezondheidszorg. Meer informatie over de parallelle sessie Medical Devices & Robotics. Sprekers: Remke Burie, Akke Bakker, Herman van der Kooij, Linda van den Bedem, Henk Westendorp.
zaal 4: BOUWEN EN WONEN VOOR CURE EN CARE
Tijdens een interactieve discussie zullen deskundigen vanuit de bouwindustrie, de zorg en wetenschap met elkaar in gesprek gaan over actuele vraagstukken binnen de ontwikkeling van bouwen en wonen in de gezondheidszorg. Meer informatie over de parallelle sessie Bouwen en Wonen voor Cure en Care. Sprekers: Masi Mohammadi, Wouter Kok, Helianthe Kort, Marcel Domisse.
zaal 5: PERSONALIZED MEDICINE 
Onder leiding van professor Alain van Gool wordt stil gestaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerde gezondheidszorg. Welke invloed heeft dit op de diagnostiek en wat zijn de voordelen van nanotechnologie in de zorg. Meer informatie over de parallelle sessie Personalized Medicine. Sprekers: Alain van Gool, Ben van Ommen,Henk Blankestein, Dirk Jan van der Pol

10.30 – 12.00 uur zaal 1

Plenaire ochtendprogramma met KEYNOTES 
Onder de prikkelende leiding van MiER begeleidt het dagvoorzitters-duo u in anderhalf uur tijdens een aantal inspirerende keynote-presentaties van o.a. Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland) en Jan Kimpen (Philips). Prins Constantijn van Oranje-Nassau, spreekt met tafelgasten Rob Hoogma, Mark van Houdenhoven en Leon van Halder over de inzet van startups. Twee startups geven een flitsende pitch om de inzet van startups kracht bij te zetten. Meer informatie over het plenaire ochtendprogramma.

12.00 – 13.30 uur

LUNCH: In de foyers van de begane grond en eerste verdieping worden heerlijke lunchhapjes en drankjes geserveerd.
Ressen Foyer: Bestuurderssessie (exclusief voor bestuurders), o.lv. Ruud Koolen.

13.00 – 15.00 uur

Meeting room A: STARTUP DELTA (besloten bijeenkomst)

13.30 – 14.10 uur

zaal 2: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: PARTNER IN PROEFTUINEN
Onder leiding van Marian Adriaansen. Meer informatie over deze sessie ‘HAN: Partner in Proeftuinen‘. Sprekers: Jonathan van Deutekom, Lilian Beijer, Marieke Janssen, Samantha Hughes.
zaal 3: Sint Maartenkliniek: VERDER IN BEWEGING
Door 3 concrete innovaties te presenteren toont de Sint Maartenskliniek hoe zij het begrip Patient Driven Innovation vorm en inhoud geeft. Meer informatie over deze sessie ‘Verder in Beweging’. Sprekers: Remco Hoogendijk, Loes Schilderink, Jurriaan van Rijswijk, Joe Hidler.
zaal 5: INVESTORSLOUNGE 1/3: Stapelen van financiering: wat leert de ervaring? 
Het Business Angel Netwerk van Oost NV ‘Meesters van de Toekomst’ en PPM Oost geven samen met partners Rabobank en Health Valley invulling aan de Investorslounge, onder leiding van Jim Stolze. Naast overtuigende pitches, wordt hier ook stilgestaan bij alternatieve investerings- en financieringsvormen. Bent u (nog) geen investeerder, ook dan is de Investorslounge het bezoeken waard! Meer informatie over de Investorslounge sessies. Sprekers: Jan-René Kleijne, Jan-Frens van Giessel.
zaal 6: eNose: ADEMANALYSE: INNOVATIEVE POINT-OF-CARE- DIAGNOSTIEK
In deze sessie komen specifieke ervaringen met het uitvoeren van innovatieve ademstudies aan de orde. Meer informatie over de eNose themasessie ‘Ademanalyse: innovatieve Point-of-Care diagnostiek’. Sprekers: Nicole Bouvy, Job vd Palen, Sharina Kort.
zaal 7: PECHA KUCHA’S 1/2 
Tijdens de Pecha Kucha’s zullen onderzoekers van de bij Health Valley aangesloten kennisinstellingen kort maar krachtig baanbrekende onderzoeksresultaten presenteren.

14.25 – 15.05 uur

zaal 2:  Saxion: WAYFINDING WITH BEACONS 
In deze interactieve sessie stellen Saxion en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het EyeBeacons project voor. Met dit project willen zij de mogelijkheden van beacon technologie voor een innovatief navigatiesysteem voor mensen met een visuele beperking verkennen. Ontdek samen met Joey van der Bie en Christina Jaschinski wat EyeBeacons kan betekenen voor de toekomst van wayfinding. Lees meer over deze sessie ‘Wayfinding with Beacons‘.
zaal 3: PERSONAL DATA IN PERSONALIZED MEDICINE 
In het najaar van 2016 is het Radboudumc een samenwerkingsproject gestart met Verily (Life Science zuster van Google) gericht op grootschalig Parkinsononderzoek. Neurowetenschapper Rick Helmich en computer security expert Bart Jacobs vertellen u meer over deze omvangrijke studie. Lees meer over de sessie ‘Personal data in personalized medicine‘, gepresenteerd door Radboudumc en Radboud Universiteit.
zaal 4: Abena: BETERE INCONTINENTIEZORG DOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN
Greet Prins van Philadelphia en Rob Basjes van Abena bespreken de toekomst van de incontinentiezorg en presenteren een innovatieve oplossing voor de problematiek. Lees meer over deze sessie ‘Betere incontinentiezorg door innovatieve oplossing’.
zaal 6: eNose: ADEMANALYSE IN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
In deze sessie komen praktijkvoorbeelden aan de orde van toepassing van ademanalyse buiten de academische setting. Meer informatie over de eNose  themasessie ‘Ademanalyse in Nederlandse ziekenhuizen’. Sprekers: Wink de Boer, Anja Timmer-Bonte.
zaal 7: PECHA KUCHA’S 2/2 
Tijdens de Pecha Kucha’s zullen onderzoekers van de bij Health Valley aangesloten kennisinstellingen kort maar krachtig baanbrekende onderzoeksresultaten presenteren.
zaal 8: INVESTORSLOUNGE 2/3: Zeven pitches van Life Science Health scale-ups
Het Business Angel Netwerk van Oost NV ‘Meesters van de Toekomst’ en PPM Oost geven samen met partners Rabobank en Health Valley invulling aan de Investorslounge, onder leiding van Jim Stolze. Naast zes overtuigende pitches door Renske de Bruine (Mount), Benjamin Tchang (Usono), Gerrit Stam (Ipadic), Floris Lafeber (Arthosave), Hans Supèr (Braingaze), Ward van Buul (Jointsphere) en Fred Galstaun (Sensiks), wordt hier ook stilgestaan bij alternatieve investerings- en financieringsvormen. Bent u (nog) geen investeerder, ook dan is de Investorslounge het bezoeken waard! Meer informatie over de Investorslounge sessies.

15.20 – 16.00 uur

zaal 2: Dirkzwager: BIG DATA IN DE GEZONDHEIDSZORG: KANS EN RISICO TEGELIJK?
Op 1 juli 2017 treedt de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg in werking. Ernst-Jan van de Pas en Luuk Arends (Dirkzwager) staan stil bij de impact van deze wet. Hoe kunt u nog steeds gebruik maken van nieuwe technieken en tegelijkertijd voldoen aan de privacywetgeving? Lees meer over deze middagsessie Big Data in de gezondheidszorg.
zaal 3:  Saxion: WAYFINDING WITH BEACONS 
In deze interactieve sessie stellen Saxion en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het EyeBeacons project voor. Met dit project willen zij de mogelijkheden van beacon technologie voor een innovatief navigatiesysteem voor mensen met een visuele beperking verkennen. Ontdek samen met Joey van der Bie en Christina Jaschinski wat EyeBeacons kan betekenen voor de toekomst van wayfinding. Lees meer over deze sessie ‘Wayfinding with Beacons‘.
zaal 4: Siza: ACADEMY HET DORP: MEER MOGELIJKHEDEN MET TECHNOLOGIE
In de sessie ‘Academy Het Dorp’, gepresenteerd door Ruud de Nooij en Jorrit Ebben (Siza), krijgt u in hoog tempo diverse aspecten van Academy Het Dorp gepresenteerd. Lees meer informatie over deze sessie ‘Academy Het Dorp: meer mogelijk maken met technologie’.
zaal 6: eNose: ADEMANALYSE: DOORBRAAK VOOR TB-SCREENING?
In deze sessie worden de resultaten van een tuberculosestudie in Paraguay getoond en meer verteld hoe tuberculose in het ademprofiel te herkennen. Meer informatie over de eNose themasessie ‘Adem-analyse: doorbraak voor TB-screening?’. Sprekers: Frank Cobelens, Cecile Magis-Escurra.
zaal 8: INVESTORSLOUNGE 3/3: Mix and matchmaking Q&A met verschillende financierders
Het Business Angel Netwerk van Oost NV ‘Meesters van de Toekomst’ en PPM Oost geven samen met partners Rabobank en Health Valley invulling aan de Investorslounge, onder leiding van Jim Stolze. Naast overtuigende pitches, wordt hier ook stilgestaan bij alternatieve investerings- en financieringsvormen. Bent u (nog) geen investeerder, ook dan is de Investorslounge het bezoeken waard! Meer informatie over de Investorslounge sessies.

16.15 – 17.30 uur zaal 1

Plenaire SLOTSHOW 
Op een ludieke wijze zal MiER voor u de dag samenvatten.Anne-Miek Vroom neemt ons nog een keer mee in het thema van de dag: ‘Patient driven technology’. Onder andere aandacht voor Kris Verburgh, arts en schrijver van onder andere ‘De voedselzandloper’ en ‘Veroudering vertragen’. Maar niet voordat bekend is gemaakt wie dit jaar naar huis gaat met de felbegeerde Nationale Zorginnovatieprijs 2017.  Slotshowgasten: René Penning de Vries, Michiel Scheffer, Hans Schikan, Gelle Klein Ikkink. Meer informatie over de plenaire slotshow.

17.30 – 18.30 uur BORREL

In de foyer van de begane grond is er een netwerkborrel om de indrukken van de dag met elkaar door te nemen onder het genot van drinks & bites.

18.30 – 21.00 uur Walking Dinner

Tijdens het walking dinner in de Ressen Foyer kunt u onder het genot van heerlijke gerechtjes en drankjes de indrukken van de dag met elkaar doornemen.

Hoofdsponsors